APK
Sinds 1961
APK

Is het tijd voor de Algemene Periodieke Keuring (APK)? De Apk-keuring is bedoeld om de verkeersveiligheid te vergroten en het milieu te beschermen. Wij verzorgen graag de APK voor u. Maak een afspraak bij Autobedrijf Swagemakers, zodat onze APK-keurmeesters de APK voor u kunnen uitvoeren. 

Indien uw auto gekeurd moet geworden, krijgt u zes weken van tevoren een brief van het RDW. De APK is in Europa een wettelijk verplichte keuring. Uitstel is dus niet mogelijk, wanneer u met uw auto de openbare weg op wilt. Autobedrijf Swagemakers is een door de RDW erkend APK-bedrijf. U kunt bij ons terecht voor een professionele en betrouwbare APK.

De APK mag alleen uitgevoerd worden door een APK-keurmeester. Uw voertuig wordt tijdens de keuring op verschillende belangrijke punten gecontroleerd. Zo worden de banden, remmen, gordels en verlichting gecheckt. Deze punten zijn wettelijk vastgelegd en moeten de veiligheid van u, en anderen in het verkeer, vergroten. Na afloop van de keuring ontvangt u een APK-keuringsrapport. 

APK

In het keuringsrapport staan bij afkeuring van het voertuig de afkeurpunten opgesomd. Indien het voertuig is goedgekeurd, staan er in het keuringsrapport onder andere adviespunten. Dit zijn zaken die nog niet tot afkeuring leiden, maar wel binnen korte tijd aangepakt dienen te worden. Indien uw auto onverhoopt niet direct wordt goedgekeurd, dan geven wij bij u aan welke zaken verholpen moeten worden om wel door de APK heen te komen. Uiteraard helpen wij u ook graag bij eventuele noodzakelijke reparaties aan uw auto. Hoewel het in Nederland niet verplicht is het keuringsrapport bij u te dragen, is het aan te bevelen dit goed te bewaren. In het buitenland kan er wel om het keuringsrapport gevraagd worden wanneer u op de openbare weg rijdt.

Tijdens de APK wordt uw voertuig nagekeken op drie onderdelen: veiligheid, milieueisen en registratie. Bij auto’s van voor 2005 en dieselauto’s is de APK na het derde jaar een jaarlijkse verplichting. Voor benzineauto’s na 2005 is de interval periode als volgt: na vier jaar, na twee jaar en vervolgens ieder jaar. 

Heeft u na het lezen van deze informatie over de Algemene Periodieke Keuring (APK) nog vragen? Op de website van de RDW vindt u meer informatie over de APK. 

Neem contact op met de receptie via 0164-236285 of mail naar:  info@autobedrijfswagemakers.nl

snel contact

Adres

Autobedrijf Swagemakers
Oude Moerstraatsebaan 50
4614 RP Bergen op Zoom

Opening

Verkoop/showroom
ma – vr: 9:00 – 18:00 uur
za: 9:00 – 16:00 uur
Ook op afspraak

Service / Werkplaats
ma – vr: 8:00 – 17:00 uur
za 9:00 – 13:00 uur