Autobedrijf Swagemakers

Al meer dan 50 jaar "Garage Swagemakers"

Autobedrijf Swagemakers bestond november 2011, 50 jaar. Een mijlpaal die anno 2012 best bijzonder genoemd mag worden. Tegenwoordig zijn we gevestigd aan de Oude Moerstraatsebaan 50 te Bergen op Zoom, maar hier is het natuurlijk niet begonnen.

Garage Swagemakers in 1971.

 

   Autobedrijf Swagemakers, omstreeks 1971

 

 
Autobedrijf Swagemakers, toen “Garage Swagemakers” opende de deuren november 1961 aan het Korenbeursplein te Bergen op Zoom. Eerst als universeel autobedrijf maar hier kwam snel verandering in. Dealer schappen van de merken Glas, Sunbeam, Skoda en Daihatsu passeerde de afgelopen jaren de revue. Voor Sunbeam werd zelfs in 1971 een showroom geopend aan de overkant op het Korenbeursplein.
Garage Swagemakers in 1971
  Autobedrijf Swagemakers, omstreeks 1971
 

In 1975 werd Autobedrijf Swagemakers benaderd door Alfa Romeo Nederland en werd er een dealerovereenkomst gesloten. Kort werd het merk Alfa Romeo nog verkocht aan het Korenbeursplein maar 2 november 1978 werden de deuren geopend van een splinter nieuw bedrijfspand aan de Oude Moerstraatsebaan te Bergen op Zoom. Met toenmalige “Chevron” benzine pomp voor de deur, ruime werkplaats en moderne showroom bood Swagemakers alle auto benodigdheden onder een dak.

 

Garage Swagemakers in 1981
 Autobedrijf Swagemakers, omstreeks 1980
 
In 2001 werd Autobedrijf Swagemakers weer benaderd door Fiat Auto Nederland  waar toen Alfa Romeo ook onder viel. Het automerk Fiat had op dat moment geen dealer schap meer in Bergen op Zoom en aangezien Fiat en Alfa Romeo op importeursniveau al onder een dak zaten was dit op dealerniveau prima toe te passen. Het merk Fiat was een mooie toevoeging aan Alfa Romeo  op verkoopgebied. Voor het merk Fiat werd een nieuw onderkomen gerealiseerd aan de Oude Moerstraatsebaan 24, het naastgelegen pand.
Autobedrij Swagemakers in 2005
 Autobedrijf Swagemakers, Fiat showroom 2005
 
Nu 50 jaar later zijn wij nog steeds tros Alfa Romeo S&O dealer en officieel Fiat dealer. Het pand aan de Oude Moerstraatsebaan heeft in 2007 een behoorlijke uiterlijke metamorfose ondergaan. De buitenzijde werd voorzien van aluminium beplating en de bijbehorende Italiaanse Fiat en Alfa Romeo reclame uitingen. Ook in de showroom werd alles onder handen genomen. In de vorm van een Nieuwe vloer, plafon, verlichting, en meubels. Vanaf november 2007 voeren wij dan ook Fiat vanuit onze hoofdvestiging aan de Oude Moerstraatsebaan 50 te Bergen op Zoom. En word de showroom op nummer 24 gebruikt voor Alfa Romeo en onze dealer occasions.
Fiat & Alfa Romeo dealer Bergen op Zoom in 2011
 Autobedrijf Swagemakers, Fiat showroom 2011
 
November 2011 was het jubileum een feit, 50 jaar autobedrijf Swagemakers. Middels een receptie op 18 november 2011 hebben wij dit feit natuurlijk gevierd met onze klanten.

 

Feest autobedrijf Swagemakers
 
Feest 50 jaar bestaan autobedrijf Swagemakers
 
Wilt u een kennis maken met de merken Fiat en Alfa Romeo, in een familiebedrijf waarbij ouderwetse kwaliteit en service hoog in het vaandel staan en u geen nummer bent? Loopt u gerust een binnen…

 

Tot ziens,

Team Swagemakers